Njemački | Hrvatski | Talijanski | Engleski (UK)

Rt Glavine – posjetite posljednje stanište bjeloglavih supova
S plaže Risika počinje obilazak neopisivo lijepe obale do rta Glavine, uz upoznavanje nedirnutog podmorja ronjenjem i odmore u pješčanim uvalama. Na povratku obići ćemo plažu Potovošće, živopisni Vrbnik i vinariju Nada.
Rt Glavine posljednje je stanište iznimno rijetkih i zaštićenih bjeloglavih supova, kojima su dom slikovite litice i kameniti kanjoni na sjeverozapadnoj strani otoka Krka. Doista impresivan krajobraz u kojem ćete uživati!
Polazak u 10 sati, a povratak oko 15:30 sati svaki dan.
Cijena: 400 kn ( 55 €)
Puntarska draga – Krk zalazak sunca
Obiđite prekrasni otok Košljun i Puntarsku dragu, jednu od najljepših i najzaštićenijih uvala na Jadranu. Otočić Košljun glasovit je po franjevačkom samostanu, spomeniku nulte kategorije koji posjeduje bogatu zoološku zbirku i knjižnicu sa starim rukopisima.
Slijedi panoramski obilazak grada Punta i njegove poznate marine. Proći ćemo kraj mnoštva osamljenih pješčanih plaža okruženih borovom šumom, kupati se, roniti, razgledati podmorje pod maskama, te u suton stići do grada Krka, čiji će nam obilazak ukrasiti zalazak sunca.
Polazak u 16.30 sati, povratak u 20.30 svaki dan.
Cijena: 300 kn ( 40 € )
Zlatne stijene – kajakom do najljepših plaža na svijetu
Zlatne stijene - niz su šljunčanih plaža okruženih kristalno čistim morem. Do njih se može doći samo dugotrajnim pješačenjem kopnom ili morskim putem kajacima, i upravo su zbog toga simbol djevičanske, netaknute prirode u kojoj ćete uživati i okom i dušom. Zalazak sunca na najljepšim plažama na svijetu poseban je doživljaj koji ćete uvijek pamtiti i nositi u srcu, kao i obilazak hridi glasovitih po aromatičnom i ljekovitom bilju te razgledanje podmorja po maskom.
Polazak u 16.30 sati, povratak u 20.30 svaki dan.
Cijena: 300 kn ( 40 € )

www.kajaktim.net

hrvatskopodmorje

Krčki most:
Dolazeći na otok Krk Krčki most djeluje kao jedna dionica ceste. No nije tako. Ova impozantna građevina izgrađena ne tako davne 1980. godine iz druge perspektive izgleda sasvim drugačije.

Približavajući se rtu Šilo u silnoj napetosti svi iščekujemo onaj moment prvog vizualnog kontakta s divom.
Tek tada možemo shvatiti njegovu veličinu i diviti se ljepoti i eleganciji njegovog Malog luka. Ovo je idealna prilika za izradu prekrasnih fotografija s mostom u pozadini.

Prilikom prolaska ispod Velikog luka, imat ćete osjećaj da je most udaljen tek nekoliko metara od vas i to je jedan uzbudljiv doživljaj. I u ovom izletu pružamo vam mogućnost uživanja u podmorju, a vidjet ćete i Njivice, Omišalj, u daljini Rijeku, Opatiju i cijelu rivijeru. Često na ovom području nailazimo i na jato delfina, što vam nažalost ne možemo garantirati, ali most je uvijek tu.
Cijena: 120,00 kn ( 16 € )

Panorama:
Polazak je iz luke Malinska, lagano plovimo uz obale Malinske u smjeru Njivica uživajući pri tome u zelenilu koje se proteže sve do mora.Pristajanje u luci Njivice radi ukrcaja/iskrcaja putnika, uz rakiju za dobrodošlicu svim gostima nastavak plovidbe prema rtu Pelova gdje ćemo plutati u plićaku kako biste vi imali priliku promatrati morsku floru i faunu, plovimo uvalom Malinske uz sela Porat i Vantačić, dajući vama priliku da se divite panorami Malinske.
Cijena: 100,00 Kn / osobi ( 14 € )

Cres - Beli:
Ovaj je izlet vrlo atraktivan jer vas vodimo "u divljinu". Beli je s ostatkom otoka loše povezan te se dolaskom u Beli na neki način vraćamo u prošlost. Smješten na vrhu proplanka Beli će vas oduševiti mirnoćom kojom odiše.Beli
Preporučamo vam da posjetite eko centar  čija je vizija sklad čovjeka s prirodom, a misija čuvati raznolikost prirode. Cilj im je zaštita bjeloglavih supova kraj čijeg ćemo gnijezda na hridi koja se uzdiže visoko iznad mora proći i brodom. U eko centru imate jedinstvenu priliku vidjeti bjeloglave supove iz blizine u oporavilištu. Tu je također labirint izgrađen od 3.000 kamenova, a koji je uvećana preslika onog u katedrali iz. 13. st u Chartresu.
Za one koji nisu raspoloženi za šetnju Beli nudi prekrasnu šljunčanu plažu s kristalno čistim morem, a u blizini je nekoliko mjesta gdje se možete okrijepiti. Vožnja brodom do Beloga traje oko sat vremena, u Belom je predviđen boravak u trajanju 3 sata, a povratak je nešto dulji od jednog sata jer ćemo vam na Rtu Pelova dati priliku da promatrate podmorje.
Cijena: 140,00 kn / osobi ( 19 € )

Fish picnic:
Krećemo kao i uvijek iz Malinske i vodimo vas u neki restoran na fini obrok.

Za ručak možete birati između ribljeg menija kojeg naravno preporučamo: panirani oslić, prženi lignji, plavica sa prilogom ili mesnog menija: miješano meso sa žara s prilogom za one koji nisu ljubitelji morskih plodova. Poslije ručka dat ćemo vam vremena za šetnju i sladoled ili kupanje, ovisno koje je doba godine.

U ovom ćete izletu imati priliku uživati u panorami Malinske i okolice, podmorju i finoj hrani.
Cijena: 220,00 kn ( 30 € )

www.litus.hr

Plitvice:

plitvice1U šumovitom planinskom kraju, gdje priroda tisućljećima nesmetano oblikuje gorja, šume i rijeke, nalazi se jedna od njenih najljepših kreacija - Plitvička jezera!

Okružena visokim zelenim šumama, blistajući u svoj svojoj ljepoti, nadovezuju se šesnaest jezera i jezeraca kristalne modroplave boje jedno na drugo, otkrivajući nam tako prekrasnu sliku umijeća prirode. Povezana pjenušavim kaskadama i divljim slapovima koji svojom melodijom stvaraju nezaboravan ugođaj, jezera se oblikuju i danas zahvaljujući iznimno zanimljivom biodinamičkom procesu i znanstvenom fenomenu.

Cijena :od 480 kn /65 EUR
Cijena uključuje:
Prijevoz autobusom
Vodič
Ulaznice

Postojna:

postojna1Dopustite nam da vas upoznamo sa jednim od svjetskih fenomena - Postojnskom Jamom!

Sustav pećina nastalih tijekom milijuna godina, oblikovala je rijeka Pivka, kap po kap, godinu za godinom...

Jednim dijelom Jame ići ćemo pješice, a jednim dijelom ćemo se voziti električnim vlakom. Obzirom da je stalna temperatura u Jami 10°C, ponesite sa sobom odgovarajuću odjeću i obuću.

Cijena:
Cijena uključuje:
Prijevoz autobusom
Vodič
Ulaznice

Brijuni:

brijuni1Vozeći se kroz srce Istre dolazimo do slikovitog grada Rovinja gdje nas u Rovinjskoj luci čeka brzi brod "Princess of Dubrovnik". Udobno se smjestivši, uživati ćemo u ugodnoj vožnji uz brojne male otočiče prije nego što dođemo do našeg cilja: Nacionalnog parka Brijuni .

Uživati ćemo u dodiru s netaknutom prirodom, reprezentativnim šumama crnike, bora, čempresa, sekvoja i eukaliptusa, egzotičnim biljkama iz svih krajeva svijeta, u susretima s mnogobrojnim vrstama ptica, jelenima, zečevima, fazanima i paunovima koji nesmetano šetaju zelenim travnjacima svoga carstva. Putovanjem u prošlost upoznat ćemo dragocjena arheološka nalazišta , ostatke raznih kultura, tragove prvih ljudskih naseobina (2000 g.pr.Krista), ilirske gradine, bizantski kastrum te rimski dvorac iz I.stoljeća.

Nakon ugodnog povratka, imati ćemo priliku razgledati jedan od najromantičnijih gradova Istre - grad Rovinj.

Cijena uključuje:
Prijevoz autobusom
Vodič
Prijevoz brzim brodom
Ulaznica u nacionalni park

izletibrodom

M/B TAJANA - Crvena ruta
Krk - Rab - Pag - Galun - Krk:
Razgledajte i doživite u pratnji vodiča ljepotu kulturno- povjesne baštine grada s četiri zvonika, grada Raba. Želite li vidjeti i najstarija stabla maslina u Europi koja se nalaze na otoku Pagu i čija starost doseže 2000 god. - ovo je idealan izlet za Vas!
Cijena : 300 kn / osobi (41 € )
Na brodu gost dobiva:
- travaricu (dobrodošlica)
- ručak (meso ili riba sa salatom)
- 2dcl vina ili piva ili sok (po želji gosta)

M/B TAJANA - Plava ruta
Doživite nezaboravno iskustvo kupajući se u jednom danu na četiri otoka Sjevernog Jadrana: Rabu, Grguru, Golom otoku i Krku. Vodimo Vas na plaže koje ste do sada gledali samo na slikama, a ploveći brodom Tajana imate ih priliku vidjeti uživo!
Cijena : 300 kn / osobi ( 41€ )
Na brodu gost dobiva:
- travaricu (dobrodošlica)
- ručak (meso ili riba sa salatom)
- 2dcl vina ili piva ili sok (po želji gosta)

www.zuzic-krk.com

Vrijeme

Mostly Cloudy

0°C

Krk

Mostly Cloudy

Humidity: 54%

Wind: 14.48 km/h

  • 03 Jan 2019

    Partly Cloudy 4°C -1°C

  • 04 Jan 2019

    Partly Cloudy 3°C -1°C