Njemački | Hrvatski | Talijanski | Engleski (UK)

hrvatskopodmorje

Krčki most:
Dolazeći na otok Krk Krčki most djeluje kao jedna dionica ceste. No nije tako. Ova impozantna građevina izgrađena ne tako davne 1980. godine iz druge perspektive izgleda sasvim drugačije.

Približavajući se rtu Šilo u silnoj napetosti svi iščekujemo onaj moment prvog vizualnog kontakta s divom.
Tek tada možemo shvatiti njegovu veličinu i diviti se ljepoti i eleganciji njegovog Malog luka. Ovo je idealna prilika za izradu prekrasnih fotografija s mostom u pozadini.

Prilikom prolaska ispod Velikog luka, imat ćete osjećaj da je most udaljen tek nekoliko metara od vas i to je jedan uzbudljiv doživljaj. I u ovom izletu pružamo vam mogućnost uživanja u podmorju, a vidjet ćete i Njivice, Omišalj, u daljini Rijeku, Opatiju i cijelu rivijeru. Često na ovom području nailazimo i na jato delfina, što vam nažalost ne možemo garantirati, ali most je uvijek tu.
Cijena: 120,00 kn ( 16 € )

Panorama:
Polazak je iz luke Malinska, lagano plovimo uz obale Malinske u smjeru Njivica uživajući pri tome u zelenilu koje se proteže sve do mora.Pristajanje u luci Njivice radi ukrcaja/iskrcaja putnika, uz rakiju za dobrodošlicu svim gostima nastavak plovidbe prema rtu Pelova gdje ćemo plutati u plićaku kako biste vi imali priliku promatrati morsku floru i faunu, plovimo uvalom Malinske uz sela Porat i Vantačić, dajući vama priliku da se divite panorami Malinske.
Cijena: 100,00 Kn / osobi ( 14 € )

Cres - Beli:
Ovaj je izlet vrlo atraktivan jer vas vodimo "u divljinu". Beli je s ostatkom otoka loše povezan te se dolaskom u Beli na neki način vraćamo u prošlost. Smješten na vrhu proplanka Beli će vas oduševiti mirnoćom kojom odiše.Beli
Preporučamo vam da posjetite eko centar  čija je vizija sklad čovjeka s prirodom, a misija čuvati raznolikost prirode. Cilj im je zaštita bjeloglavih supova kraj čijeg ćemo gnijezda na hridi koja se uzdiže visoko iznad mora proći i brodom. U eko centru imate jedinstvenu priliku vidjeti bjeloglave supove iz blizine u oporavilištu. Tu je također labirint izgrađen od 3.000 kamenova, a koji je uvećana preslika onog u katedrali iz. 13. st u Chartresu.
Za one koji nisu raspoloženi za šetnju Beli nudi prekrasnu šljunčanu plažu s kristalno čistim morem, a u blizini je nekoliko mjesta gdje se možete okrijepiti. Vožnja brodom do Beloga traje oko sat vremena, u Belom je predviđen boravak u trajanju 3 sata, a povratak je nešto dulji od jednog sata jer ćemo vam na Rtu Pelova dati priliku da promatrate podmorje.
Cijena: 140,00 kn / osobi ( 19 € )

Fish picnic:
Krećemo kao i uvijek iz Malinske i vodimo vas u neki restoran na fini obrok.

Za ručak možete birati između ribljeg menija kojeg naravno preporučamo: panirani oslić, prženi lignji, plavica sa prilogom ili mesnog menija: miješano meso sa žara s prilogom za one koji nisu ljubitelji morskih plodova. Poslije ručka dat ćemo vam vremena za šetnju i sladoled ili kupanje, ovisno koje je doba godine.

U ovom ćete izletu imati priliku uživati u panorami Malinske i okolice, podmorju i finoj hrani.
Cijena: 220,00 kn ( 30 € )

www.litus.hr

Traži

Datum dolaska:
Datum odlaska:

Vrijeme

Mostly Cloudy

0°C

Krk

Mostly Cloudy

Humidity: 54%

Wind: 14.48 km/h

  • 03 Jan 2019

    Partly Cloudy 4°C -1°C

  • 04 Jan 2019

    Partly Cloudy 3°C -1°C